Thema: het wonder van mij

Deze periode werken we over ons lichaam.

Het thema leeft volop! Het bruist door de hele school.
Afgelopen week hebben we de binnen- en buitenkant van ons lichaam verder verkend. 

In groep 3/4 wordt er druk aan het thema gewerkt! We leren steeds meer over het lichaam maar er ontstaan ook steeds weer nieuwe vragen zoals: “waarom komen er tranen uit je ogen?” “Wat is autisme?” “Waar komt je bloed vandaan?” En nog veel meer vragen staan er op ons thema bord. Samen zoeken we de antwoorden op in onze themaboeken. Ook doen we een ogentest, meten we onze bloeddruk, wegen en meten we elkaar. Kortom, het thema leeft enorm!

Samen met groep 5/6 zijn er door groep 7/8 proefjes bedacht er uitgevoerd die te maken hadden met de 5 zintuigen. Verder hebben de kinderen van 7/8 een skelet bekeken en hier gesprekken over gevoerd. Daarna hebben ze in duo's opgezocht hoe alle botten in het skelet heten en deze bij een skelet op papier geschreven. Groep 5/6 heeft verder onderzoek gedaan naar de organen. We hebben de organen nagemaakt, informatie over gezocht en op het torso geprikt. 

Groep 1/2 heeft elke dag een Kleurenmonster geholpen om weer zichzelf te gaan voelen. Kleurenmonsters zitten in je hersenen en die bepalen hoe je je voelt. Met behulp van een pudding en de daarbij behorende saus hebben we gekeken hoe je hersenen eruit zien én hoe ze voelen. Als laatste hebben we de week afgesloten door een mega-kleurenmonster te maken van allerlei kleuren, dus allerlei gevoelens! 

Aankomende week gaat de midden-bovenbouw een onderwerp kiezen dat ze graag verder willen onderzoeken.